Založ si blog

Opité diviaky ohrozovali obyvateľov sídliska!

Už len predstava diviakov v obytnej zóne nás mnohých desí. Obyvatelia žilinského sídliska Hájik tento strach zažili na vlastnej koži.

Sídlisko Hájik je v poradí štvrté  žilinské   sídlisko , ktoré je postavené západne od centra mesta. Rozkladá sa na prírodnej  terase  nad  Závodím , odkiaľ je malebný výhľad na mesto a pohorie  Malá Fatra . Hovorí o mestskej časti Wikipédia. Je to naozaj pravda Hájik bol postavený v blízkosti polí, lesa a vojenského cvičiska. Všetko toto evokuje v hlavách nás všetkých predstavu pokojného bývania. Až kým sa do toho neprimiešali diviaky.

Kto by to bol povedal, že zmätené zvieratá budú pobehovať pod bytovkami. Veď tam pred tým bola iba lúka. Veľmi nepravdepodobné však? Mnohým prišli úplne logické všetky tie titulky v lokálnychmédiách : Kde sa tu vzali diviaky?! Ak by však existoval nejaký magazínDivočák , som si istá že by sme našli veľmi podobné články, avšak so znením: kde sa tu vzali tí ľudia! Aj napriek všetkým odporúčaniam a nariadeniam obyvatelia sídliska ( samozrejme nie všetci ) tieto zvieratá kŕmili, fotili a vlastne všetko čo ich napadlo, veď kto by nechcel bývať na safari nie?! Ak sa na začiatku zdalo, že sa naučia na tomto území nejako „spolunažívať“ bol to klam prvého dojmu, ktorý sa pominul hneď ako prišla jeseň. Prečo práve na jeseň? Jednoduché. V blízkosti sa nachádza, okrem iného aj veľa divých jabloní, no a keď si spojíte divé prasa a zhnité divé padlé jablko v pokročilom štádiu rozpadu, ktoré nápadne vôňou pripomína pralinky bude výsledkom tejto rovnice nevyhnutný, opakujem nevyhnutný odstrel týchto od prirodzenia plachých zvierat. A tak ľudia opití mocou nad všetkým živým i neživým a ako jediní právoplatný vládcovia zeme sa rozhodli spísať osud týmto prasatám, ktorých najprv vytlačili z ich prirodzeného prostredia neskôr si z nich spravili ZOO a keď sa stali nepohodlnými jednoducho ich dali postrieľať.

Ak už nie je neskoro, len dúfam, že tento postup nezačneme uplatňovať aj sami voči sebe.

Zdroj ilustrácií: http://vas.cas.sk/clanok/6188/diviacia-armada-v-uliciach-ziliny-z-chutnych-sviniek-organizovany-gang.html a http://www.topky.sk/gl/124112/1045662/Tulave-diviaky-ohrozovali-Zilincanov–tri-zastrelili

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2425x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie

Archív